ESKİ İSTASYON LEZZET İSTASYONUNA DÖNÜŞÜYOR
SEYHAN Belediyesi, tarihi Eski Gar binasının Tadım İstasyonuna dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başladı. Adana lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasında değerli bir işlevi yerine getirecek olan tarihi yapının içerisinde Mutfak Müzesi de yer alacak.
Çukurova’da üretilen pamuğun Adana’dan İngiltere’ye taşınması için 1886 yılında açılan tescilli kültür varlığı olan tarihi Eski Gar binası Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Yanındaki parsel ile E-5 karayoluna bakan parselin yapıya işlev kazandırmak amacıyla kamulaştırılmasının ardından hazırlanan proje doğrultusunda onarım çalışmalarına başlandı. Restorasyonun tamamlanmasının ardından Eski Gar binası yapılacak yeni binalar ve bahçeye konumlandırılacak yemekli vagonlarla bir gastronomi merkezi olarak halkın hizmetine sunulacak.
‘MUTFAK MÜZESİ’ KURULACAK
Tescilli yapının iki katlı bloğunda ayrıca Mutfak Müzesi kurulacak ve tarihi yapı, Adana’nın mutfak kültürünün tanıtılması için de önemli bir görevi yerine getirecek. Restorasyon çalışmalarını inceleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’ın daha yaşanabilir bir kent olması için belediyenin tüm imkanlarıyla hizmet verdiğini kaydetti.
Uzun yıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın verimli tarım arazileri ve köklü üretim tarihi ile önde gelen şehirlerden biri olduğuna işaret eden Başkan Akay, Eski Gar’ın bölgeye değerli katkılar sağlayan bir yapı olduğunu vurguladı. şehrin ve ülkenin ekonomisi. Eski Gar binasının yeniden işlev kazanması ve kent yaşamıyla bütünleşmesi için onarım çalışmalarının başladığını belirten Önder Akay, “Adana’nın eşsiz lezzetlerini tarihi dokusuyla Tadım İstasyonu’nda buluşturacağız ve Adana adına yakışır bir hizmet alanına daha kavuşacak” diye konuştu.“Şehrimizin rahmetin diğer adı olan mutfak kültürünü ‘Tadım İstasyonu’muzda dünyaya tanıtacağız.
haber-koprubasi.xyz