Haber

Bartın-Arıt Yolunda Heyelan Riski: Köy Halkı Önlem Alınmasını İstiyor

BARTIN’da son yağışlarla birlikte heyelan meydana gelen Bartın-Arıt karayolu yakınındaki Kayadibikavlak köyü sakinleri, bölgede yeni heyelan riskine karşı önlem alınmasını istedi. Kayadibikavlak köyü muhtarı Rahmi Bayrak, “Heyelanlardan dolayı köyümüzün su şebekesi sürekli zarar görüyor. Köyüm susuz kalıyor.”

Geçtiğimiz hafta sonu yağan yağmur nedeniyle Bartın-Arıt karayolunun Kayadibikavlak köyü mevkiinde yolun üst kısmında heyelan meydana geldi. Karayolları ekipleri, 50 metrelik alanda meydana gelen toprak kaymasına karşı taş tahkimat yaparak önlem aldı. Ancak önlemlerin yetersiz olması nedeniyle zaman zaman yola taş ve toprak dökülmesi nedeniyle trafik güvenliği tehlikeye girdi. Bölgede heyelan riski devam ederken Kayadibikavlak köyü sakinleri önlem alınmasını istedi.

Yolun sürekli kaydığını söyleyen Kayadibikavlak köyü muhtarı Rahmi Bayrak (75), şunları söyledi: “Yol yaklaşık 2 yıl önce tamamlanarak ulaşıma açıldı. Ancak köyümüz sınırları içindeki yaklaşık 50 metrelik kısım asfaltlanmaya başladı. sürekli kayıyor. Hiçbir önlem alınmadı. Yol üzerindeki evler ve tarlalar da risk altında. Şu anda yolun bu bölümünde heyelanlar oluşmaya başladı. Bu heyelan üstteki evlere de ulaştı. Köyümüzün su şebekesi sürekli zarar görüyor. Heyelan nedeniyle köyüm susuz kaldı. Burada önlem alınmasını istiyoruz. Burada hiçbir çalışma yapılmıyor. Kaya düştüğünde sadece burada oluyor. “Sadece iş makinaları çalışıyor ama toprak sürekli çöküyor.” üstten” dedi.

‘HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA BURADA HEYELAN OLUYOR’

Heyelanın yaşandığı yerde arazisi olduğunu söyleyen Mehmet Güney (50), “Burada sürekli heyelan oluyor. Her yağmur yağdığında karayoluna toprak ve kaya düşüyor. Yetkililer geliyor, taş surlar yapıyor ama başka bir şey yapmayın. Yetkililerden analiz bekliyoruz. Acil önlem alınmasını istiyoruz.” “dedi.

muratliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu