Haber

SON KEZ BANKA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN İLGİSİYLE DOLANDIRICILIKTAN SAKINDI

KARABÜK’te yaşayan İlhan Ercan (50), telefonda kendisini ‘polis’ olarak tanıtan ve 100 bin liralık kredi çekip hesaba yatıran zanlıya inandı ancak dolandırılmaktan son anda kurtuldu. banka güvenlik görevlisinin ilgisi sayesinde anlar.

Oto yıkamada çalışan İlhan Ercan’ı telefonla arayarak kendisini ‘polis’ olarak tanıtan zanlı, banka bilgilerinin çalındığını ve operasyon için verdiği hesap numarasına parayı yatırmasını istedi. sınır verildi. İlhan Ercan banka şubesine giderek çektiği 100 bin liralık krediyi hesabına yatırmak istedi. Ercan’ın davranışlarından şüphelenen banka güvenlik görevlisi durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Ercan’ın tüm hesaplarını bloke ederek dolandırılmasına engel olurken, banka hesabı ve telefon numarasından başlayarak zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Arayanın kendisini ‘polis’ olarak tanıttığını ve bilgilerinin çalındığını belirterek kredi çekmesini istediğini anlatan İlhan Ercan, ‘Polis ben onlara güvendim. Beni bankaya yönlendirdiler. 100 bin lira kredi çektiler. Sonra ‘Bekle ben size haber vereceğim’ dedi. Bankaya gidip verdikleri numaraya parayı yatırmamı istediler. Parayı yatırırken güvenlik görevlileri şüphelenerek polise haber verdi. Polisler geldi, onlara bilgi verdim. Polis geldiğinde dolandırıldığımı anladım” Kendisine zarar gelmeden olayı önledik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu