İş

Opak Lens 2024 franchise hedefini açıkladı

Türkiye’nin dört bir yanına gözlük, kontakt lens ve lens çözümlerinin dağıtımını yapan Opak Lens, optik branşında geliştirdiği franchise modeliyle bölge depolarındaki müşteri portföyünü ve operasyon sistemini doğrudan iş ortaklarına aktarıyor.

Research and Markets verilerine göre 2022 yılını 13,1 milyar dolarla kapatan küresel gözlük pazarının 2030 yılında 20,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türkiye genelindeki optik mağazalarına oftalmik cam, kontakt lens ve lens çözümleri toptancısı olarak hizmet veren ve geçen yılın ikinci çeyreğinde hazır iş modeliyle franchise uygulamasını başlatan Opak Lens, franchise vermeyi hedeflediğini duyurdu. 2024 yılı sonuna kadar ülke çapında 15 şube veya depo daha.
Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Erol Harbi, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günlük hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran kontakt lens ve gözlüklerin toptan satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“2022 yılında başlattığımız franchise sistemiyle optik sektörüne yeni bir soluk getirdik. Her biri yerel bir kurum olarak faaliyet gösteren şube ve depolarımızı, kendi bölgelerinde yaşayan kişi ve kurumlar tarafından özerk olarak yönetilecek bir sisteme dönüştürdük” dedi.

“Franchise alanların sıfırdan şube açmasına gerek yok”

Türkiye’deki toplam 7 bin 955 optik mağazasının yüzde 95’ine hizmet verdiklerini belirten Hayri Erol Harbi, “Opak Lens olarak 38 ilde toplam 46 şube ve depomuz var. Bu lokasyonların konumları ve teknolojik altyapıları sayesinde 2.156 optik mağazasına 15 dakikada, toplam optik mağazalarının %75’ine aynı gün teslimat yapabiliyoruz. Verdiğimiz hizmet kalitesini daha da geliştirerek geçtiğimiz yıl Optik-Medikal Depo Bayilik Yönetimi modeliyle optik departmanında bir atılım gerçekleştirdik. Franchise almak isteyenlere hazır ve başarılı bir iş modeli sunuyoruz. “Bu sistemde yeni bir şube deposu açmak yerine, tamamen hazır ve çalışır durumda bir çalışma mekanizmasını aktarıyoruz” dedi.

“Mevcut müşteri portföyümüzü de paylaşıyoruz”

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Erol Harbi, franchise almak isteyenlere edindikleri bölgedeki mevcut müşteri portföylerini de sunduklarını belirterek, “20 yıla yakın tecrübemizle, Halihazırda faaliyette olan karlı bir işletmeyi franchisee’lere devretmek.Franchise’lar ürün tedariği ve iş geliştirme desteğinin yanı sıra stok, satış ve müşteri yönetiminden de sorumludur.” “Teknolojik altyapı desteği sağlıyoruz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Her franchise sistemi kendi bölgesindeki yerel rekabeti, koşulları ve fırsatları dikkate alarak kampanyalar yapabilir ve kendi fiyat stratejisini oluşturabilir. Ciro arttıkça giderler değişmediğinden karlılık da artar. Ciro ve dönem koşullarımızı bağımsız olarak belirleriz. 46 şubemizden 7’sini pilot olarak seçtik. “Eskişehir ve Sakarya depolarımızda franchise uygulamasını zaten hayata geçirdik. Başta Adana, Konya, Kayseri, Çorum ve Mersin olmak üzere diğer pilot bölgelerde franchising çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

Franchise başvurusu için tıklayın (https://www.opaklins.com/franchise)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu