Haber

Hakkari Valisi Şemdinli’yi Ziyaret Etti

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Şemdinli’nin ihtiyaçlarına imkan dahilinde iş birliği içinde çalışmaktan ve çözüm üretmekten büyük mutluluk duyacağını belirterek, “Birlik ve beraberlik en büyük gücümüzdür.”

İlçeleri tanımak, ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve vatandaşlarla tanışmak amacıyla Şemdinli ilçesini ziyaret eden Vali Ali Çelik’in ilk durağı 34’üncü Sınır Tugay Komutanlığı oldu. Vali Çelik, Tuğgeneral Mustafa Özay’dan bölgedeki güvenlik durumu ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bir sonraki ziyaretini Şemdinli Kaymakamı’na yapan Vali Çelik, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve Belediye Başkanı Tahir Sırrı ile görüşmeye geldi. Vali Çelik; İlçenin eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı ve asayiş bahisleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Daha sonra Vali Çelik, ilçenin durumunu değerlendirmek ve vatandaşların ihtiyaçlarını dinlemek üzere ilçe merkezini ziyaret etti. Vatandaşların talep, ihtiyaç ve önerilerini dinleyen Vali Çelik, “Devletimiz vatandaşının yanındadır. Eksiklerin bir an önce giderilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Vali Çelik, sokaktaki çocukların da yoğun ilgisini çekti. Çocuklarla sohbet edip onların hayallerini dinleyen Vali Çelik, “Ben her zaman yanınızdayım” dedi.

Vali Çelik, Şemdinli Belediyesi ile ziyaretlerine devam etti. Belediye Başkanı Tahir Saklı’dan projeleri, çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Şemdinli’nin ihtiyaç duyduğu her konuda iş birliği içinde çalışmaktan ve imkanlar dahilinde çözüm üretmekten büyük mutluluk duyacağını belirten Vali Çelik, “Birlik ve beraberlik bizim en büyük gücümüzdür. Taş üstüne taş koyan herkesi destekleyeceğim. Gücüm yettiğince Hakkari’ye.”

Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Çelik, ilçedeki asayiş ve güvenlik hakkında detaylı bilgi aldı. Kurumsal ve halk ziyaretlerinin ardından Şemdinli Seyir Tepesi’ne giden Vali Çelik, bölgenin eşsiz manzarasına hayran kaldı. Şemdinli’nin bu eşsiz güzelliğini herkesin görmesi gerektiğini dile getiren Vali Çelik, “İlçemizde Seyir Tepesi’nden daha güzel bir yer yok. Zengin görsel şölene hayran kalmamak mümkün değil.”

Vali Ali Çelik, Irağı köyündeki Kayme Sarayı ve tarihi Taş Köprü’de incelemelerde bulundu. Bölgedeki tarihi yapıları gezen Vali Çelik, Seyyid Taha-i Hakkari ile amcası Seyyid Abdullah Şemdini’nin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Şair Necip Fazıl Kısakürek’in, “Şemdinli dağlarındaki nur çeşmesinden içtim, ruhumu delen akreplerden kurtuldum” dizelerini burada yazdığını hatırlatan Vali Çelik, “Selam olsun vesile olan güzel insanlara” dedi. rahmet ve bereketin, hizmet ve muhabbetin eseridir.”

Hakkari’nin her köşesinde insanı etkilediğini belirten Vali Çelik, “Bu duyguyu bugün Şemdinli’de de yaşadık. İlçemiz tarihi, doğası ve kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekleyen cennetten bir köşe. Mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kayme Nehri Sarayı, tarihi Taş Nehri’ni ziyaret edin. “Köprü üzerinde yürüyüşe çıkmalısınız. Herkesi Hakkari’yi görmeye bekliyoruz” dedi. – HAKKARI

omerliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu