Ekonomi

Ethereum, BlackRock’un spot ETF hamlesiyle hızla yükseldi

Investing.com – Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketlerinden biri Siyah KayaBitcoin’den sonra EthereumGüçlendirilmiş spot ETF başvurusuyla Ethereum yüzde 10 değer artışıyla 2.100 dolara yükseldi.

BlackRock dün spot Ethereum ETF ihraç etmek için başvurdu ve NasdaqBorsaya kote edilmesi planlanan “iShares Ethereum Trust” isimli yatırım ürününün detaylarını içeren teklifini sundu.

BlackRock’un atılımı Ethereum için bir katalizör oldu

BlackRock’un Ethereum tabanlı spot ETF’si onaylanırsa yatırımcılar, düzenlenmiş bir borsada Ethereum’a güvenli ve dolaylı olarak yatırım yapabilecek. Bu gelişme, kripto varlığın piyasa fiyatı üzerinde artan bir etki olarak görülürken, ETH dün ABD işlem saatlerinde 1.920 dolardan saatler içerisinde 2.100 dolar bandına kadar %10 oranında değer artışı kaydetti.

BlackRock haziran ayında da benzer bir hamle yapmıştı Bitcoin Bunu şunun için yaptı. Bu dönemde Bitcoin fiyatı, SEC’in kripto borsalarına açtığı davanın neden olduğu satış baskısından kurtularak 30.000 dolara yükseldi.

ETH stake varlıkları daha hızlı arttı

Bu gelişmenin ardından Ethereum, ilk 100 kripto para arasında en çok yükselen varlıklardan biri oldu. Ayrıca Ethereum platformunda likit staking hizmeti sağlayan projelerin yerel varlıkları da Ethereum’a göre daha hızlı arttı. ETH staking hizmeti veren platformların son saat itibarıyla varlıkları YAPARIMVe RPL , yüzde 20’ye yakın değer artışıyla ilk 100’de ilk sırada yer aldı. Ethereum alternatifi olarak görülüyor Ethereum KlasikSon 24 saatte yaklaşık %15 artışla en çok yükselen 3. kripto para birimi oldu.

Her ne kadar son 24 saatte Ethereum’dan farklı bir grafik çizse de Bitcoin, dünkü yükseliş ivmesiyle ABD seansı açılışında 38.000 dolara kadar yükseldi. Powell’ın Arama süresine yakın bir zamanda 35.600 dolara keskin bir düşüş gördü. Ardından volatil hareketler devam ederken Bitcon’un 36.500 dolar seviyesinde istikrar bulduğu görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu